De jeugdraad van de gemeente Olen wil jongeren bewustmaken van de gevaren van te luide muziek op festivals, concerten en langs de koptelefoon.

Daarom organiseert zij nu zaterdag 19 maart om 19.00 uur een infoavond over gehoorschade. Bijzonder: de aanwezigen kunnen een korting krijgen voor op maat gemaakte oordoppen. Ook de pers is van harte welkom om dit jonge initiatief te bewonderen. Een toenemend aantal jongeren in ons land kampt met chronische oorpijn door te lange blootstelling aan luide muziek. Hoog tijd, vindt de Olense jeugdraad, om dit verschijnsel een halt toe te roepen en om zelf de handen uit de mouwen te steken. In samenwerking met de Christelijke Mutualiteit en Hoorcentrum Martinus uit Noorderwijk roept de jeugdraad daarom zoveel mogelijk muziekliefhebbers op om gepersonaliseerde oordoppen aan te schaffen.

Deze passen perfect in het oor, verminderen de geluidssterkte met maximum 25 decibel en filteren het omgevingslawaai weg. Zo’n op maat gemaakte oordoppen zijn – zeker voor jongeren – een kostelijke affaire, hoewel zij juist een erg kwetsbare groep vormen. De Olense jeugdraad is dan ook verheugd om de aanwezigen zaterdag een flinke korting te kunnen schenken. Benieuwd naar dit toffe initiatief? Kom dan zaterdagavond naar de Chiro-lokalen van Achter Olen.